Ramazan öncesi 'ucuz et kuyruğu' başladı

Yozgat’ta Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazası önünde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan 'ucuz et kuyruğu', Ramazan ayı öncesinde daha da arttı.

Yeni Durum- Yurttaşlar, Yozgat'ta sadece bir tane olan ve sabah saat 09.30’da açılan ESK satış mağazası önünde soğuk havaya aldırış etmeden erken saatlerde sıraya giriyor, mağazada günde yaklaşık 1.5 ton et satışı yapılıyor.

Kıyma 500-600, kuşbaşı 600-800 lira

Mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturan yurttaşlar, yüzde 15’i yağlı bir kilo dana kıymayı 350 liradan, sığır bifteği ise 435 liradan alıyor. Kasap ve marketlerde ise dana kıyma 500-600 liradan, kuşbaşı 600-800 liradan satılıyor.

yozgat-et-kuyrugu.jpg

“Millet perişan oluyor, sabah erken saatlerde geliyor”

Yozgat ESK önünde bekleyen yurttaşlardan Murat Dinç;

"Burayı 08.00’de açmalarını istiyorum. Millet perişan oluyor, sabah erken saatlerde geliyor, burada bayağı bir üşüyor. Erken açmalarını istiyorum, devamlı. Ramazan'da cumartesi-pazar devamlı çalışmalarını istiyorum. Millet çok perişan oluyor, soğukta geliyor bekliyor. 1 saat, 2 saat bekleyenler var." ifadelerini kullandı.

'Eti ben almadım ki, arkadaş aldı babasının hayrına'

Yaşar Kaymaz ise "9'u 10 geçeden beri bekliyorum. Emekliyim, et alacağız bekliyoruz, saatimizi, dakikamızı, sıramızı.''

yozgat-4.jpg

Lütfi Kara: "Dört yüz küsur herhalde, eti ben almadım ki, arkadaş aldı babasının hayrına, ben de yiyorum, Allah razı olsun. Biz emekliyiz, verdiği 2 bin lira para, para mı?"(Haber Merkezi)