Yangının mutfakta kızgın yağın tutuşmasıyla başladığı iddia edildi
Yeni Durum- Bolu’nun Kartalkaya bölgesindeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta meydana gelen yangının, sabah kahvaltısı hazırlığı yapan 4 mutfak çalışanının hatalı hareketi sonucu başladığı öne sürülüyor. İddiaya göre, ızgaradaki kızgın yağ alev aldı ve paniğe kapılan çalışanlar, yangının üzerine su dökerek alevleri büyüttü. Yangın, kısa sürede mutfaktan davlumbaza ve otelin diğer alanlarına yayıldı.
Tutuklanan otel müdüründen çıktı: İşte otele verilen ‘güvenli turizm’ belgesi
Çıkan yangın 78 can aldı
Yangının çıktığı restoranın alt katları, o sırada otelde konaklayan 78 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca, 50 kişinin yaralandığı yangın sonrası itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi ancak alevlerin büyümesiyle mücadele etmekte zorlandılar.
Ruhsatı veren Bolu İl Özel İdaresi sorumluyu açıkladı: Ve gözler Bakan Ersoy’da
Soruşturma ve tutuklamalar devam ediyor
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, otel çalışanları ve otel sahibi Halit Ergül’ün de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 19’u "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Yangının nasıl başladığına dair ifadeler ve iddialar soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.
Bolu gözaltısında 1 kişi serbest bırakıldı
Panik ve hatalı müdahale
Mutfak çalışanlarının, kızgın yağın alev alması üzerine paniğe kapılarak su dökmeleri, yangının kontrolden çıkmasına yol açtığı bildirildi. (Haber Merkezi)